Strigătul inimii

20180227064413

   Aveam paisprezece ani, atunci când Valentina mi-a insuflat cele mai mari două porunci ale lui Iisus Hristos:
 „Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău și din toată puterea ta.”
 „Sa iubești pe aproapele tău, ca pe tine însuți.”

  Când simţi durerea celuilalt cu inima, reuşeşti să îi cunoşti şi nevoile. Iubirea adevărată se dăruieşte şi porneşte din inimă. Aşa se păstrează iubirea în armonie cu conştiinţa universală.
  Am primit răspunsuri fără să pun întrebări, deoarece răbdarea s-a aflat în mersul ascendent al sufletului. Capacitatea de înţelegere a crescut, pentru că am cerut lui Dumnezeu să îmi dea răbdare. Când iubirea creşte, în profunzimea sufletului descoperi comori ale tainelor divine. Abia atunci înţelegi mai uşor că binele celuilalt îl faci pentru tine. Există şi o lege universală: „trebuie să dăm, înainte să primim. Sădim seminţe, înainte să adunăm recolta.”
  Cu toţii avem inimă şi raţiune, dar ele pot fi folosite separat sau împreună.
  Mai sunt şi trăiri care nu pot fi explicate, dar Dumnezeu le cunoaşte pe toate.
  Prin iertarea celor ce ne greşesc, ne protejăm inima. Niciodată să nu uităm că suntem unici, dar egali în faţa lui Dumnezeu. Dacă nu putem ierta, ne lipsim cu bună ştiinţă de libertatea spirituală. Criticile apar oricum în drumul nostru, dar cel ce luptă pentru propria sa schimbare nu pierde timpul în zadar.
  Dacă dorim să alegem ceea ce este mai bine pentru noi, ne putem întreba conştiinţa.  Vocea lăuntrică ne va răspunde şi ne va sfătui. Aşa vom putea decide, acţiona şi deveni răspunzătorii actelor noastre.
  A fi aproape de cel aflat în momente grele, mai ales de cel bolnav, este primul dar pe care îl poţi oferi cuiva. Grijile, eforturile şi timpul să fie însoţite doar de iubire necondiţionată. Fără măsura faptelor, nu poţi simţi împlinire sufletească. O răspundere asumată este atitudinea cea mai corectă. Are o deosebită importanţă în evoluţia omului.
  Din multele întrebări  pe care mi le-am pus de-a lungul timpului, cred că cele mai importante sunt următoarele:
*  Cum aş putea să spun: eu am încredere în Tine, Doamne, dar felul meu de a fi sau de a mă purta cu ceilalţi este lipsit de răspundere?
 *  Cum aş putea să Te iubesc, Doamne, dacă aş fi incapabilă să dăruiesc iubire semenilor mei?
 * Cum aş putea să îți cer iertare pentru greşelile mele, dacă nu aş fi vrednică să pot ierta greselile aproapelui meu?
 * Fără toleranţă, nu ne putem apropia de scânteia divină din noi.
 * Dacă sădeşti în subconştientul tău gândul iubirii, cu toată convingerea, vei aduna în conştiinţa ta toate roadele gândurilor tale. Gândeşti frumos, simţi frumos.
 * Cu ajutorul conştiinţei, avem puterea de a ne judeca pe noi înşine, nu pe alţii. Ca un prim pas, trebuie să ne îndreptăm atenţia doar asupra noastră, pentru a ne cunoaşte foarte bine. Abia după aceea, vom putea ajunge să îi înțelegem și să-i  ajutăm pe ceilalţi, acceptându-i aşa cum sunt, cu calităţi şi defecte. Nu este suficientă doar decizia într-un act de voinţă, ci şi perseverenţa. Iubirea spirituală este o mare binecuvântare, un izvor nesfârşit de lumină.   Apa picură lin, ca un imn misterios.
  * Prin iubire am reuşit să îmi înving neputinţele, iar prin practica iubirii aproapelui, am învăţat să îmi corectez modul de a gândi.
  * Dăruirea să nu se facă din obligaţie, pentru că, în acest fel, nu poţi aduna bogăţie sufletească.*  * Timpul pe care Tu ni-l dăruieşti, Doamne, ar trebui să îl preţuim prin unitate şi armonie. Prin iubire, nu prin nepăsare. Nepăsarea este lipsită de simţul răspunderii şi este foarte primejdioasă. Iubirea fără dăruire nu se poate înfăptui.

Îţi mulţumesc, Doamne, cu toată inima, cu tot sufletul, cu tot cugetul şi din toată puterea mea. Îți mulțumesc, Iisuse drag.

1571489764307temp

 Sunt trăiri ale inimii pe care le putem procesa și exprima. Strigătul inimii – ca expresie reală a iubirii – este darul în cinstea zilei Tale de naștere, Valentina. De la Tine am învățat să iubesc oamenii, explorând calitățile lor și să acord înțelegere defectelor, așa încât să pot ierta ușor.
La mulți ani, Frumoasa mea cu ochi de catifea!

Katherine

18 gânduri despre „Strigătul inimii

 1. Multumesc din suflet pentru ca ne impartasesti si pe noi din creuzetul inimii tale minunate…desi as putea spune ca tu si Valy sunteti una…, va multumesc dragele mele.
  Cu drag, Gina.

  Apreciat de 3 persoane

 2. Nu, tu n-ai facut nimic, pt ca numai Dumnezeu poate iubi prin noi defapt, singurul lucru pe care il putem noi face, este sa fim umili. Deci trebuie sa ii multumesti lui Dumnezeu daca a daruit prin tine vreun strop de iubire fata de unul sau altul si astfel sa nu mai zici niciodata ba chiar sa te mandresti ca ti-ai iubit aproapele.

  Apreciat de 2 persoane

  • Cu respect pentru cele afirmate,nu vad urma de mandrie aici in cele scrise de Valentina,ceea ce vad eu este mai degraba asa cum spune ea,strigatul inimii de iubire in semn de recunostinta pentru cel din care curge iubirea…Eu stiu prin ce trece si prin ce a trecut,o astfel de inima nu poate fi muta…,fara acest simtamant nimeni nu ar fi putut duce o astfel de cruce…Si inca ceva straniu,cum poate simti cineva mandrie cand este in suferinta ? in suferinta nu este mandrie,ai experimentat vreodata ?

   Apreciat de 1 persoană

 3. La multi ani, frumoasei tale Valentina, si deasemenea tie Suflet iubitor, neconditionat, sacrificator, daruitor neconditionat de valoroase, pretioase si inestimabile comori sufletesti, empatice, izvorâte dintr-o inima de copil a lui Dumnezeu, sursa de apa vie care curge spre marea de cristal înspre vesnicie.
  Un sfârsit de saptamâna binecuvântat cu liniste, bucurie, pace si fericire, alaturi de toti cei apropiati, draga Kathy !

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s